ICF’E ÜYE OLMAK NE SAĞLAR?

ICF’e üye olmanın sağlayacağı katkılardan ilki, koçluk camiası içinde tanınırlıktır.

İkincisi, ICF akredite bir okuldan mezun olmuş olmak ve eğitim sürecinin ardından ICF akreditasyonunu tamamlamış olmak, dünyanın her yerinde uluslar arası anlamda resmi olarak koçluk yapabileceği anlamına gelir. Bununla birlikte, ICF üyeliği ve akreditasyonu, kişinin ICF tarafından belirlenmiş olan standartlarda ve etik kurallar içerisinde koçluk yaptığının göstergesidir.

Türkiye’de ICF, İstanbul’daki şubesiyle temsil edilmektedir. ICF’in uluslar arası organizasyon ağı içerisinde her ülke temsilcisi, koçluğun ve koçların gelişimi, koçluğun tanıtılması ve koçluk mesleği ile ilgili tüm süreçleri takip eder. Uluslar arası standartların o ülkede sağlanması için çalışan bir yapıya sahiptir.

Koçların gelişimi için düzenli olarak birçok program yürütür. Akreditasyonların belli yıllar içerisinde yenilenmesini takip eder. ICF, koçluğu profesyonel olarak yapan insanları akredite eder. Bir kişi, akredite bir koçluk ekolünden mezun olup koçluğu kendi yaşamında kullanabilir ancak, ICF çatısı altında akredite bir koç olacak ise, bu işi profesyonel olarak yapıyor olması gerekir. Ayrıca koçluk almak isteyen kurumların önemli bir kısmı koçların ICF akredite koçları tercih etmektedir.

60 saatlik akredite koçluk eğitimini tamamlayan herkes ICF’e üye olabilir. Ancak ICF akredite olmak ayrı bir süreçtir. Bunun için belirlenmiş kriterleri tamamlamış olmak ve belli saat koçluk deneyimine sahip olmak gerekmektedir.

Avrupa Birliği’de, ICF’in belirlediği standartlar çerçevesinde, koçluğun da profesyonel meslekler arasında belli bir tanımına yer vermektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı, ICF ve ICF’e üyelik, koçluk mesleğin etiği ve mesleki standartlarının tüm dünya genelinde sağlanması ve korunması açısından çok önemlidir.